Многофамилна жилищна сграда с подземни гаражи

Настоящия проект е жилищна сграда в гр. София, кв. Павлово. Състои се от 15 апартамента и подземни гаражи, изпълнени с голяма надежност и висококачествени материали.

Описание на сградата:

1.Основи

Хидроизолацията на основите е реализирана, като е изпълнена хидроизолационна вана (под сградата и по надосновните стени). Материалът използван за това е битумна мембрана „Gemini FC” 5mm. Това е висококачествен материал, произведен в Италия от GENERAL MEMBRANE, с полиестерна армировка от двойно усукан полиестер 180гр./кв.м. За още по голяма надеждност около сградата е изграден и дренаж с дренажни тръби с клас на натоварване SN8.

Топлоизолацията в основите и по терасите е XPS Styrofoam на DOW Chemical. За защита на топлоизолацията в основите е използвана мембрана от HDPE с плътност 500гр./м.

2. Стени

Всички стени са изградени от тухлен зид с керамични блокове Wienerberger Porotherm   25 N+F (това са стандартните блокове за зидария, а не олекотените) и  Wienerberger Porotherm   12  N+F. Щурцовте по фасадите за отляти от стоманобетон заедно с консртукцията на сградата. Щурцовете над вратите в преградните стени са от елементи Porotherm.

3. Покрив

Покривната конструкция е от стоманобетон. Над нея е монтирана двойна скара от дървени греди (изсушени и вакумно импегнирани) с обща дебелина 20 см. Топлоизолацията е от каменно-минерална вата ROCKWOOL монтирана с кръстосване на фугите. Над ватата е осигурено разстояние от 5см. Осигуряващо условие за  въздушно течение за вентилация на покривната конструкция. Крайното покритие на покрива е „FALZON” от поцинковъна ламарина с полиестерно покритие с дебелина 0.6мм BIGSTONE RR23 монтирано върху мембрана МЕТTALLIC осигуряваща микровентилация под ламарината. Олуците са безшевни с размер 6“ от същия материал.

4. Фасада

Контактна фасадна толоизолационна система от 10  см EPS с плътмост 20кг./м залепена рамково с висококачествено лепило Baumit. Със завършващ слой минерална мазилка Baumit.

5. Дограма

Седем камерна система PVC профили INOUTIC произведени в Германия в специален архитектурен цвят …..  Обков секюрити SIGENIA, отваряемост – пълна с двуосни механизми във всяко помещение. Усилващи стоманени профили 2мм на всички елементи. Стъклопакет – троен с две нискоемисионни стъкла. Покривни прозорци VELUX standrt plus (с троен стъклопакет, допълително уплътнение и допълнителна топлоизолация на касата).

Входни врати на апартаментите – блиндирани с естествен фурнир, падащ праг и луксозен обков СОЛИД 55.

Гаражни врати HOERMANN секционни с топлоизолация в цвят RAL7016.

6.Мазилки

Вътрешна машинна мазилка Knauf MP75 L. Мазилка в бани Baumit MPI 25

7.Общи част и тераси

Всички настилки по тераси и общи части са от гранит, включително шапки по бордове, плътни парапети и подпрозоречни первази.

8. Асансьор

KONE електрически без машинно. Лукзозен, тих, икономичен и надежден.

9.Парапети по терасите

Парапетите са дизайнерски по индивидуален проект. Изработени са от горещо поцинковъна стоманена конструкция и перфорирани тави от 2мм. алуминиева ламарина монтирана с неръждаеми крепежи в цвят RAL 9007.

10.Система за отопление

Изградена сградна газова инсталация от стоманени тръби и апартаментни газови инсталации от медни тръби с извод за газов котел, за готварска печка и за разходомери.

Подготовка за монтаж на климатици (захранваш кабел тръби за фреон и конденз и конзоли от неръждаема стомана за външно тяло)

Монтирана тръбна разводка и колекторни кутии по апартаменти.

11.Вентилация

Във всички кухни са изградени зидани всмукателни комини изведени на покрива. За санитарните помещения е предвидена независима система за вентилация състояща се от тръби с диаметър 160 мм. Топло и звукоизолирани с каменно-минерална вата ROCKWOOL и смукателно включване на всяко ниво – гарантиращо голям дебит и невъзможност за връщане на миризми.
12. Електрическа система

Окабеляване до лампени и контактни излази с проводници ПВА изтеглени в тръби, положени в бетона и по стените под мазилката. Луксозо скрито осветление в общи части (коридори и стълбища)  и  Фасадно осветление с автоматично управление.

Мълниезащита и заземление – шини, клеми, прътове от неръждаема стомана.

Домофонна и звънчева система – до всеки апартамент с електрическо отваряне на вратата на входа.

Телекомуникации (Интернет, телефонни линии и телевизия): FTP cat.5e изведени  до точки в различни помещения с кабелна връзка към комуникационен шкаф за слаботокови инсталации в сградата.

Система за сигурност: Окабеляване за сигнално охранителна система (СОТ) изградено с възможност за двукръгова система (доп. нощен кръг) с вградени датчици в дограмата. Изведен кабел до слаботокова кутия с възможност за монтиране на WI-FI модул.